Basın odası

Visa ve UNICEF inovasyon ve sosyal sorumluluğu buluşturuyor

24/06/2017

Press Release Image

Visa Türkiye ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi, “sosyal inovasyon” alanında bir ilke imza atarak temassız kartlarla bağış yapmayı mümkün kılan “temassız ödeme kiosku”nu hayata geçirdi. Temassız kartlarla yapılacak bağışlar UNICEF’in projelerine aktarılacak.

Visa Türkiye ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi’nin kartlarla bağış yapılmasını sağlayan temassız ödeme kiosku Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde faaliyete geçti. İnovatif ödemelerle sosyal sorumluluğun bir araya geldiği ilk uygulama olan temassız kiosk, bağış yapmayı kolaylaştırarak günlük hayatın içine entegre etmek hedefiyle oluşturuldu. Kiosk, dokunmatik bir ekran ve farklı miktarda bağış seçenekleri sağlayan temassız bir POS terminalinden oluşuyor. POS altyapısı Yapı Kredi tarafından sağlanan kiosk bağış miktarı olarak 10 TL, 20 TL ve 35 TL olmak üzere 3 seçenek sunuyor. Bağış yapmak için kart sahibinin kartını belirlenen alana yaklaştırması, istenen bağış miktarını seçmek için ekrana dokunması yeterli oluyor.

Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, temassız kioskun bağış yapma alışkanlığının yerleştirilmesi açısından önemli bir girişim olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: “UNICEF Türkiye Milli Komitesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz bu temassız kiosk ile Türkiye’de hayırseverlerin, temassız kartlarıyla hızlı, kolay ve aynı zamanda güvenli bir şekilde bağış yapabilmelerini sağlayacağız. Artık kahve alır gibi bağış yapmak mümkün olacak. Bu zihinsel bir dönüşümün başlangıcı. Arzumuz bunun iyi bir örnek haline gelmesi, farklı projelerde iş ortağımız olan Zorlu PSM’deki ilk noktamızın ardından yurtdışında olduğu gibi Türkiye’de de pek çok noktada yaygınlaşarak hayatın içine entegre olması ve yardımlaşma kültürünün yayılmasına katkı sağlamasıdır” dedi.

UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdürü Sanem Bilgin Erkurt UNICEF’in sadece gönüllü bağışlarla faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekerek bireylerin bağışlarının UNICEF için değerini vurguladı: “UNICEF’in Türkiye’de yaptığı çalışmalar, çocukların eğitimi ve her türlü istismardan korunmasına odaklanıyor. Büyük, küçük her bağış, Türkiye’de eğitim hakkından mahrum daha çok çocuğa ulaşmamıza destek oluyor. Bireylerin bağış yapma alışkanlığına sahip olmasına yardım edecek ve kolaylık sağlayacak böyle yeniliklerin yaygınlaşmasına ihtiyacımız var.”