Basın odası

Visa’dan ABD’li küçük işletmelere “Nakitsiz Ödeme Programı” Nakit Kullanmayan İşletmelere 10,000 dolar

18/07/2017

SAN FRANCISCO-Visa (NYSE:V) işletmelerin nakitsiz ödemeye geçmesini teşvik etmek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde “Visa Nakitsiz Ödeme Programı”nı (Visa Cashless Challenge) başlattığını duyurdu. Bu program ile naktin artık kral olmadığı bir kültür yaratılması hedeflenirken, bu sayede iş yerlerinin dijital ödemeleri kabul etme imkanları artırılacak. Visa, inovasyonu kullanarak nakitsiz ödemeye geçiş sürecinde iş yerlerine destek olacak.

Program kapsamında restoran, kafe ve arabalarda yiyecek satan küçük işletmelerin sahiplerinin nakitsiz ödemenin kendileri, çalışanları ve müşterileri için ne anlama geldiğini anlatmaları isteniyor. Visa, %100 nakitsize geçmeyi taahhüt eden 50 ABD'li küçük yiyecek işletmesi sahibine toplam 500,000 dolar ödül verecek.

Visa Inc. Global İş yeri Çözümleri Direktörü Jack Forestell şunları söyledi: “Visa olarak, nerede olursa olsun telefon, kart veya giyilebilir ürünler olmak üzere her türlü cihaz üzerinden ödeme yapılmasının ve aynı şekilde alınmasının kolay bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz. 2020 itibariyle dünyanın %70'inin veya 5 milyardan fazla insanın mobil cihazla internete bağlı olacağını düşünürsek iş yerleri ve tüketicilerin nakitsiz ödemeler konusunda bilgilendirilmeleri için önümüzde büyük bir fırsat var.”

Nakitsize Geçmenin Avantajları

Visa tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma dünyanın 100 şehrinde işletmelerin nakitten dijitale geçmesinin bu şehirlere yılda 312 milyar dolar net fayda sağlayabileceğini gösteriyor. Çalışma aynı zamanda sadece New York City'deki işletmelerin, dijital ödemelerden daha fazla faydalanarak 6,8 milyar dolar ek gelir elde edebileceğini ve 186 milyon saatlik işgücü tasarrufu yapabileceğini gösteriyor. Bu, New York'taki işletmeler için 5 milyar doların üzerinde yıllık maliyet tasarrufu anlamına geliyor.

Visa, dünyanın ilk elektrikli araç yarışı olan FIA Formula E Şampiyonası’nın resmi ödeme ortağı olarak Brooklyn'deki ilk Formula E yarışı New York City ePrix'de ödemelerin nakit kullanmadan ve dijital ortamda yapılmasını da sağladı. Forrestell bu konuda ise şunları söyledi: “Visa için nakitsiz kültürü rahatlık, güvenlik ve kullanım kolaylığı anlamına geliyor. Bu, hem tüketiciler hem de iş yerleri için özgürlük demek. Formula E yarışı bunun için son derece ideal çünkü Formula E, geleceğin yarışlarını sunarken Visa da ödemelerin geleceğini belirliyor”

Bunun yanı sıra New York City’de bulunan 2nd City, Fish Cheeks ve Mulberry and Vine gibi restoranlar da yarışların olduğu hafta sonu boyunca sadece nakitsiz ödeme yapma imkanı sundular.