Basın odası

“Visa 2014 Başarı Ödülleri” Sahiplerini Buldu

21/10/2015

Press Release Image

Visa Europe’un Türkiye’deki üye bankalara yönelik gerçekleştirdiği Vizyonist’15 Konferansı’nda “Visa 2014 Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu.

15 Ekim’de Sakıp Sabancı Müzesi, The Seed’de gerçekleşen konferansın hemen ardından düzenlenen törende, ödeme sistemleri sektöründe bireysel ve ticari kredi kartları ile banka kartları hacimleri, payWave temassız kart adetleri, en yenilikçi Visa ürünü kategorilerinde yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı bankalar ödüllendirildi. “Visa Sponsorluk Değerlerinin En Etkili Kullanıldığı Kampanya” ödülüne ilaveten bu sene bir bankaya da “Başarı Ödülü” verildi. “Visa 2014 Başarı Ödülleri”nin sahibi olan bankalar şu şekilde sıralandı:

Visa Kredi Kartı ve Ticari Kart Alışveriş Hacminde Lider Banka Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.
Visa Banka Kartı Alışveriş Hacminde Lider Banka Türkiye İş Bankası A.Ş.
Visa payWave Temassız Kart Adedinde Lider Banka T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
En Yenilikçi Visa Kredi Kartı Ürünü: CardFinans Xtra Finansbank A.Ş.
En Yenilikçi Visa Banka Kartı Ürünü: Platinum Banka Kartı Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
Visa Kredi Kartı Alışveriş Hacminde En Çok Büyüyen Banka Türkiye Halk Bankası A.Ş.
Visa Banka Kartı Alışveriş Hacminde En Çok Büyüyen Banka Akbank T.A.Ş.
Visa Sponsorluk Değerlerinin En Etkili Kullanıldığı Kampanya: FIFA temalı POS kampanyası T.Garanti Bankası A.Ş.
Başarı Ödülü: Futbol Temalı Sadakat Kartları Denizbank A.Ş.

Türk bankacılık sektörünün üst düzey temsilcilerinin katıldığı Vizyonist’15 Konferansı bu yıl, “Dünya Ödemelere Güveniyor, Büyümeye Devam” teması ile düzenlendi. Konferansın ardından gerçekleşen ödül töreninde 2014 yılının en başarılı bankalarına ödüllerini takdim eden Visa Europe Türkiye Ülke Müdürü Merve Tezel, şunları söyledi: “Ekonominin kalbinde ödemeler, ödemelerin kalbinde de Visa var. Tüketiciler dünyanın neresinde olursa olsun ödemelerini güvenle yapabileceğini biliyor. Sektörün hız kesmeden büyümesinin ardında bu güven unsurunun rolü büyük.

Biz Visa olarak aslında bir güven sistemi işletiyoruz. Geçtiğimiz yıl Visa Europe olarak Türkiye’de ve Avrupa’da güçlü bir büyüme kaydettik. Kart adedinde yüzde 53 ve toplam kullanımda yüzde 51 pazar payı ile liderliğimizi sürdürdük. Avrupa’nın büyümesine önemli boyutta katkı sağladık. Büyümenin kompozisyonunu değerlendirdiğimizde banka kartlarının alışverişte kullanımının artmaya devam ettiğini görüyoruz. Bugün geldiğimiz noktada alışveriş işlemlerinin beşte biri banka kartlarıyla yapılıyor ve banka kartları artık internette de kullanılabiliyor. Ticari kartlar da ortalamanın üzerinde büyümeye devam ediyor.

Sundukları ürün ve hizmetlerle sektörümüzü her sene bir adım öteye taşıyan bankalarımıza destekleri için teşekkür ediyor, başarılarını kutluyorum.”