Basın odası

Visa Olimpiyat Oyunları’ndaki 30. Yılını Yeni Ödeme Teknolojileri ile Kutladı

05/09/2016

Press Release Image

Eylül, 2016: Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na 30 yıldır sağladığı destek ve işbirliğini kutlayan Visa,2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda en gelişmiş ödeme sistemlerini sergiledi. Dünyanın lider ödeme ağı ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın ödeme sağlayıcısı Visa, Olimpiyat Oyunları süresince sporseverlerin birbirinden farklı sosyal medya aktviteleriyle keyifli vakit geçirmelerini sağlarken bir yandan da yeni ödeme teknolojilerini deneyimleyecekleri ortamı yarattı. Böylelikle ziyaretçilerin Rio’da yiyecek, içecek ve hatıra eşya ödemelerini kolay bir şekilde yapabilmelerini sağladı.

İnovatif Giyilebilir Ödeme Teknolojileri

Olimpik mekanların farklı noktalarına 4.000’e yakın NFC uyumlu temassız POS terminali kuruldu. Böylelikle hem taraftarlar hem de sporcular Rio 2016 süresince pek çok yeni ödeme seçeneğiyle ödeme yapabildiler. Örneğin:

  • Visa Ödeme Yüzüğü:
  • Visa takımının 60 üyesinin tamamına, Visa’nın inovasyonlarından biri olan NFC uyumlu, tokenization teknolojisini destekleyen yüzük verildi.
  • Pulseira Bradesco Ödeme Bandı:
  • Visa’nın Brezilya bankası Bradesco işbirliği ile geliştirdiği ödeme bandı tere ve suya karşı dayanıklı ve faklı boyut seçenekleri bulunuyor. Olimpiyat aktivitelerinin gerçekleştiği tüm alanlarda kullanılabilen bant 3.000 sporsever, çalışan ve katılımcıya dağıtıldı.
  • Swatch Bellamy Kol Saati:
  • Visa’nın, Swatch ile işbirliğiyle geliştirdiği ilk temassız ödeme kol saati Brezilya’da Olimpiyat Oyunları’ndaki perakende noktalarında satışa sunuldu.
  • Büyük Britanya Takımı Ödeme Bandı:
  • Visa, Büyük Britanya Takımı ve Barclaycard ile işbirliğine giderek takımdaki sporculara ve destek ekibine “Büyük Britanya Takımı” markalı ödeme bantları dağıttı. Temassız uyumlu bant hem Olimpik aktivitelerin gerçekleştiği 4.000 NFC-uyumlu POS terminallerinde hem de dünya çapındaki temassız ödeme terminallerinde kullanılabiliyor.