Basın odası

Visa ile futbolseverler maç keyfini nakit taşımak zorunda kalmadan çıkarıyor

30/06/2017

Visa, Rusya’da düzenlenen ve 2 Temmuz Pazar günü final maçı oynanacak FIFA 2017 Konfederasyon Kupası’nda dünyanın dört bir yanından gelen futbolseverlere en yenilikçi ödeme deneyimlerini sunuyor ve onlara kupanın keyfini nakit taşımak zorunda kalmadan çıkarma imkanını sağlıyor.

SAN FRANCISCO- FIFA’nın Resmi Ödeme Sistemleri Ortağı Visa (NYSE:V), Rusya’da düzenlenen FIFA 2017 Konfederasyon Kupası’nı izleyen futbolseverlere en gelişmiş teknolojileri kullanarak nakitsiz, güvenli ve kolay ödeme yapma imkanı sunuyor. Visa, maçların oynandığı tüm stadyumlarda meydanlara yerleştirilen 1.600 POS terminali ve 120 mobil ödeme noktası ile hizmet veriyor.

Visa, turnuva boyunca futbolseverlerin hızlı bir şekilde ödeme yapması ve böylece kaçan goller, korner atışları ve hakemin kırmızı kart göstermesi gibi maçların önemli anlarını kaçırmamaları için turnuvaya özel tasarlanan ve stadyumlardaki Alfa-Bank temassız ATM’lerinde yükleme yapılabilen ön ödemeli Visa kartlarını sunuyor. Bu kartların yanı sıra, temassız Visa kredi ya da banka kartları ile ödeme ve NFC (yakın alan iletişimi) özellikli terminallerde mobil ödeme imkanı da sunuyor.

NFC özellikli ödeme bilekliği

Visa, FIFA 2017 Konfederasyon Kupası’nın Resmi Avrupa Bankası Alfa-Bank ile işbirliği yaparak NFC özellikli ödeme bilekliğini de futbolseverlere sundu. Stadyumlarda bulunan Visa müşteri hizmetleri standlarında 1.000 ruble (yaklaşık 18 USD) karşılığında satın alınabilen bu bilekliğe, futbolseverler kendi kredi veya banka kartlarıyla yükleme yapabiliyor. Ayrıca Visa ve Alfa-Bank’ın konukları ilk defa bir FIFA etkinliğinde ödeme yüzüklerini kullanabiliyor. Ön ödemeli kartlarla birlikte sunulan bu ödeme yüzüklerinde gömülü bir NFC anteni yer alıyor. Bu anten, futbolseverlerin Rusya sınırları içinde temassız ödemelerin kabul edildiği her noktada yüzükle ödeme yapmasını sağlıyor.

Visa Rusya Ülke Müdürü Ekaterina Petelina yaptığı açıklamada şunları söyledi: “FIFA 2017 Konfederasyon Kupası’nın Resmi Ödeme Sistemleri Ortağı olarak, dünyanın dört bir yanından gelen futbolseverlere en yenilikçi ödeme deneyimlerini sunmaktan ve kupanın keyfini nakit taşımak zorunda kalmadan çıkarmalarını mümkün kılmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Futbolseverlerin maçlarda sahadaki heyecanın bir anını bile kaçırmak istemediklerini ve sadece sahada oynanan maça odaklanmaları için vakit kaybettirmeyecek kolay ödeme deneyimlerine önem verdiklerini biliyoruz” dedi.

Visa’nın FIFA 2017 Konfederasyon Kupası sponsorluğu ile ilgili daha fazla bilgi için: www.visa.com